9 Ocak 2013 Çarşamba

Taraf okurlarının çocukları büyüdü de ayrı eve mi çıktılar?

Geçtiğimiz Kasım ayında Taraf gazetesindeki köşesinden yazısı yayınlanmadığı için istifa ettiğini açıklayan Barbaros Altuğ bugün Medyaradar sitesinde köşesinde Taraf'ın tirajındaki yükselişi çarpıcı bir benzetme ile sorguladı.

Altuğ Twitter'dan "Son yazımı sansürlemek istediği ve "Tuna Kiremitçi, Pelin Batu hakkında yaz ama Nazlı Ilıcak'a dokunma" dediği için artık Taraf'ta yazmıyorum" şeklinde bir açıklama yapıp Taraf'tan istifa etmişti.

Bugün ise Altuğ şunları yazdı:
Nasıl yani?

Taraf kurulduğundan beri Allah için sansasyonsa sansasyon haberse haber; taş üstünde taş bırakmadı. Ahmet Altan başta kallavi yazarları, açıkladığı dosyalar, peşine düştüğü kodamanlarla herkesin konuştuğu gazete oldu. Ama tirajı asla ve kat'a 50 binlerin üstüne çıkamadı. Normaldir; Posta hala coğrafyamızın en mutena gazetesi, halk onu istiyor. Seda Sayan'ı, Acun'u falan istediği gibi.

Bunca olaya, yazara, dosyaya rağmen 50 bin tirajını aşamayan Taraf geçen haftalarda ağır bir kayba uğradı. Ahmet Altan gitti, Yasemin Çongar gitti, yazar kadrosunun tamamı nerdeyse gazeteyi bıraktı, istihbarat yavaşladı.

Haliyle böyle bir durumda ne olur? Elif Shafak'ın köşküne yani Radikal'e ne olduysa kocacığı başına geçtiğinde o olur; tiraj nerdeyse yarıya düşer, okur bekler bi, bakar falan. Aa yok; birden gazetenin tirajı 60 bine o da yetmedi bu hafta nerdeyse 70 bine dayandı!

Ne oldu peki kardeşim? Petrol mü buldu Taraf? Kuponla tek taş mı veriyor? Papermoon'a yemek kuponu mu dağıtıyor Başar Brothers? Niye kimse bu soruları sormuyor? Nasıl oldu da bu tiraj bir gecede pıttadanak yüzde 20 falan arttı?

Taraf okurlarının çocukları büyüdü, ayrı eve çıktılar da ayrı gazete mi alıyorlar? Çıldırıcam.
Taraf'ın tirajındaki  artışı ben de iki yazımda yorumlamaya çalışmıştım:
Bu arada tiraj artmaya devam ediyor. Önceki hafta  64.290 olan ortalama satış geçen hafta da 3 bin gibi bir artış gösterip 67.301  oldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder