17 Ocak 2013 Perşembe

Twitter haberciliğinin "beyin ölümü" gerçekleşti!

Medya dünyası Mehmet Ali Birand'ın ölüm haberiyle çalkalandı çalkalanmasına ama anlaşılan o ki, bugün (17.01.2013) ölen Birand değil, "twitter haberciliği"nin beyin ölümü gerçekleşmiş...


"Yoğun bakımda tedavisi süren Mehmet Ali Birand, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı" haberinin twitterda ilan edilmesinin hemen ardından olanlar oldu.

KENDİ KANALININ SPİKERİ VERDİ

Birand'ın öldüğüne dair ilk iddiayı Kanal D sabah programının sunucusu İrfan Değirmenci twitterdan duyurdu. Bu haberle birlikte medya camiası sallandı.




BİRAND'IN OĞLU YALANLADI
 
Ardından oğlu Umur Birand babasının Twitter hesabından açıklama yaptı:

"Ben Umur Birand, babam halen yoğun bakımda. İyileşmesi için dua ediyoruz. Gösterdiğiniz sıcak ilgi için çok teşekkürler."


Twitter kötü bir haber kaynağı. Sosyal medya zaten en az güvenilmesi gereken, okuduklarımızı defalarca kontrol etmemiz gereken bir kaynak. Bunu daha dün de yazmıştım. 

BİRAND ÖLDÜ DEDİLER SONRA NE OLDU?

Çoğu Birand'ın  arkadaşı, tanışı, yakını olan pek çok gazeteci, yazar, televizyoncu bu iki mesaj arasında geçen zamanda yine Twitter üzerinden Birand'a rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. 

Ahmet Hakanbaşımız sagolsun...

Ruşen Çakır: Mehmet Ali abi seni çok özleyeceğiz. Allah rahmet eylesin.
 

Banu Güven:  Mehmet Ali Birand. Birçoğumuza gazetecilik heyecanını o verdi. Kendisininki de hiç kaybolmadı. Sağlık mücadelesi verirken hayati birakmadi.+
 

Yurdagül Şimşek ‏: Türk basını büyük bir ustayı en renkli ismini bir efsaneyi kaybetti! #birand
 

Ece Temelkuran ‏: Mehmet Ali Birand'i kaybettik. Ekrani bana ögreten oydu. Ailesinin ve sevenlerinin üzüntüsünü paylasiyorum.
 

Ateş İlyas Başsoy ‏: Ana akım medyaya ilk kez bir DevSol militanını çıkartıp "Polisler istifa edin ve simitçi olun" beyanını yayınlayabilen adam ölmüş. Üzüldüm.

Melda Onur:  Birand :( Onu çok özleyeceğiz...

Mesut Yar ‏: Birand'i kaybettik...
Peki Birand'ın ölmediği ortaya çıkınca ne oldu?  Pek çoğunun telefonunda Birand'ın, eşi Cemre'nin, hatta oğlu Umur'un telefonu kayıtlı olan, birlikte zaman geçirdikleri insanları arayıp sormak yerine twitter üzerinden üzüntü belirten gazertecilerden benim gözüme sadece Ruşen Çakır'ın özür dilediği takıldı. 


BİRAND DEĞİL TWİTTER HABERCİLİĞİNİN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Birand haberi bir kez daha "twitter haberciliği" diye bir şey olmadığını gözler önüne seriyor.  Eğer sosyal medyaya güvenirseniz olacağı bu...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder