11 Ocak 2013 Cuma

Ayşe Hür Taraf'tan neden ayrıldı?

Taraf gazetesindeki 1 Mayıs kavgasının ardından iki yazar gazetenin tavrını ve Halil Berktay'ın iddialarını açıkça eleştirerek köşelerine kilit vurmuş, gazeteden istifa etmişlerdi.

Nabi Yağcı ve Ümit Kıvanç'ın eleştiri ve istifalarının ardından bir kaç haftadır yazı yazamamış olan Ayşe Hür de ilginç bir yazı kaleme almış ve  okurlarına açıklama yapıp veda etmişti.


Sevgili Tarih Defteri okurları, üç haftadır yazmadığımı fark etmişsinizdir. İlk başta, bu ayrılığın nedeni, çeşitli mecralarda yayımlanan yazılarımı derlediğim Öteki Tarih serisinin ikinci kitabını hazırlamak için boş zamana ihtiyaç duymamdı. Nitekim ilk iki hafta içinde, eski yazılarımı elden geçirmek, yeni yazılar yazmak, bazı yazıları birleştirmek veya bölmek gibi bir dizi işi elimden geldiğince yaptım. Büyük bir aksilik olmazsa, 1918 Mondros Mütarekesi’nden, 1926 İzmir Suikastı Davası’na uzanan döneme dair yazılarımı kapsayan Öteki Tarih II (Profil Yayıncılık), mayıs ayının sonunda kitapçılarda olacak. Bana bu fırsatı verdikleri için Taraf yöneticilerine teşekkür ederim.

Ancak bu dönem içinde Taraf’la ilişkimi yeniden gözden geçirmemi gerektiren bazı gelişmeler oldu. İzniniz olursa bunların neler olduğunu açıklamayacağım. Sonuçta iletişimsizliğimiz öyle bir noktaya vardı ki, benim için çok zor da olsa, Taraf’tan ayrılmam gerektiğine karar verdim.

Hepinize sonsuz sevgi ve saygılarımı gönderiyor, hoşçakalın diyorum.
Gazetecilerin/Yazarların, gazetelerinden istifaları, medya kulisleri kadar o yazarları okuyan okurların da ilgisini çeker. "Neden ayrılmış", "kovulmuş mu" gibi sorular eğer net bir açıklama yapılmazsa hep akıllarda dolaşır durur. Ayşe Hür'de de öyle oldu.

Daha önce Agos ve Radikal'de yazıları yayınlanan Ayşe Hür, Kasım 2007 - Mayıs 2012 tarihleri arasında Taraf gazetesinde yaklaşık 231 köşe yazısı kaleme aldı. Taraf'tan istifa ettiğini açıkladıktan yaklaşık 3 ay sonra da 26 Ağustos 2012'de Radikal gazetesine geri döndü. Halen de Radikal'de yazıyor.

Peki Ayşe Hür Taraf'tan neden ayrıldı? Sorunun yanıtını merak eden Enver Aysever, Aykırı Sorular programında merakını gidermek için uğraştı ancak net bir yanıt alamadı.  Görünen o ki net olarak dile getirilmese de Ayşe Hür, 1 Mayıs gerilimi dışında, ödenmeyen ücretlerden ve kişisel gerilimlerin nedeniyle istifa etmiş...

İşte o soruya Ayşe Hür'ün verdiği yanıt:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder