29 Ocak 2013 Salı

Davutoğlu’nun Katar prensinden El Cezire ricası!

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Suriyeli bir hacker grubunun ele geçirdiği ve internette yayınladığı belgeleri Türkiye kamuoyu ile paylaştı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Katar Veliaht Prensi Tamim bin Hamad ile yaptığı gizli Suriye pazarlıklarına ilişkin belgeleri ele geçirip yayınlayan Syrian Electronic Army adlı hacker grubu, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Prensten El Cezire kanalına ilişkin “özel ricasını” da deşifre etti.

Cumhuriyet gazetesinde Fırat Kozok'un 25 Ocak 2013 tarihli haberine göre Suriyeli hacker grubu'nun ele geçirdiği belgelere göre 25 Ekim 2011’de Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Katar Emirliği Veliaht Prensi Hamad arasında Katar’da Deniz Sarayı’nda gerçekleştirilen görüşmede Davutoğlu, Hamad’a El Cezire kanalının Türkiye’nin dış politikasını eleştiren yayınlarından duyulan rahatsızlığı aktarıyor.

Tutanaklara göre Davutoğlu, “Benim siz majesteleri ile konuşmak istediğim bir konu vardı; El Cezire bizim pozisyonumuza yönelik eleştiri yapıyor ve bu hiç iyi değil” diyor.

Bu şikâyete yanıt olarak da Veliaht Prens, “Bizim sizinle ilişkimiz El Cezire’den daha büyük ve bu konuda siz Hamed bin Casim ile konuşabilirsiniz. Biz de bu konuda kendisiyle konuşuruz” yanıtını veriyor.

Metinleri ele geçirerek Türkçeleştiren CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, “Bu belgedeki skandal ifadeler gösteriyor ki hükümetimiz yalnızca Türkiye basını üzerinde baskı kurmakla yetinmiyor, artık diğer ülkelerdeki basını da susturmak için girişimlerde bulunuyor” yorumunu yaptı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder