6 Mayıs 2013 Pazartesi

Taraf'tan kim ayrıldı, kim kaldı?

Taraf gazetesinde Oral Çalışlar'ın istifa ettirilmesi ve Neşe Düzel'in yeni Genel Yayın Yönetmeni olması medyanın ilgisini Taraf'a çekiyor. Ancak gazete içinde de sular durulmuyor.

Taraf son birkaç gündür  gazetesine veda eden yazarların ayrılık mesajları ile dolu. Kurtuluş Tayiz'in yazı işlerindeki görevden alınması ile başlayan krizde, Genel Yayın Yönetmeni Oral Çalışlar patron tarafından istifaya zorlanmış, Çalışlar'ın istifasının ardından Yıldıray Oğur istifa ederken gazete yazarlarları da ortak bir bildiri kaleme almıştı.

19 YAZAR BİLDİRİ İLE İSTİFA ETTİ

Oral Çalışlar'ın, 26 Nisan'da Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden ayrıldığını açıklamasının ardından, 30 Nisan'da ortak bildiri yayınlayarak filen istifa eden 19 köşe yazarından sonra Oya Baydar, Doğan Akın, Bekir Ağırdır gibi isimler  de gazeteden ayrıldığını bildirdi.

Köşe yazarları, ortak açıklamada "Barışın politik aktörlerini demokrat kamuoyu gözünde aşındırmayı, barışın desteklenmesinden daha önemli bulanlar Taraf'ı köklerinden kopartmayı göze aldılar. Artık onları ilkeler değil, politik hesaplar ilgilendiriyor. 'Demokrasi olmadan barış olmaz' sloganının cilasını kazıdığınızda ortaya çıkan budur. Bizler aklı ve vicdanı olan her yurttaş gibi, sorunların silahla değil, siyasetle çözülmesini ve insan yaşamını en yüksek değer olarak görüyor; barışın demokrasiye giden yolu kısaltacağına inanıyoruz" ifadelerine yer vermişti.

Ancak istifalar devam etti. Taraf yazarları içinde bildiriye imza atmayan bazı isimle de son iki gündür gazetede veda yazıları kaleme alıyor.

Konu üzerine çalışan ve çalışacaklar için kolaylık olsun diye Taraf'tan ayrılan ve kalan yazarların bir listesini hazırladım. Taraf'tan ayrılanların sayısı son sayıma göre 24. İşte o yazarlar...

İŞTE TARAF'TAN İSTİFA EDENLER

Oral Çalışlar
(26 Nisan)

Yıldıray Oğur (28 Nisan)

Cihan Aktaş (29 Nisan)

Ceren Kenar
(29 Nisan)

Gürbüz Özaltınlı
(30 Nisan)

Mithat Sancar
(30 Nisan)

Kurtuluş Tayiz
(30 Nisan)
Gülengül Altınsay
(30 Nisan)

Markar Esayan
(30 Nisan)

Alper Görmüş
(30 Nisan)

Demiray Oral
(30 Nisan)

Ferhat Kentel
(30 Nisan)

Cahit Koytak
(30 Nisan)

Vahap Coşkun
(30 Nisan)

Oya Baydar
(1 Mayıs)

Roni Marguiles
(1 Mayıs)

Halil Berktay(1 Mayıs)

Doğan Akın (2 Mayıs)

Erol Katırcıoğlu (2 Mayıs)

Bekir Ağardır (2 Mayıs)

Hidayet Sefkatli Tuksal (2 Mayıs)

Sivilay Abla (Turgay Oğur) (2 Mayıs)

Tuncer Köseoğlu
(3 Mayıs)

Melih Altınok
(3 Mayıs)


VE TARAF'TA KALANLAR

Neşe Düzel

Murat Belge

Mehmet Baransu

Sezin Öney

Emrullah Uslu

Cengiz Aktar

Namık Çınar

Hıdır Geviş

Hadi Uluengin

Ali Abaday

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder