17 Mayıs 2013 Cuma

Doğuş Galataport ihalesini (de) kazandı!

Galataport olarak bilinen Salıpazarı Liman Sahası' nın özelleştirme ihalesi dün (16 Mayıs) gerçekleştirildi. İhalede en yüksek teklifi 702 milyon dolarla Doğuş Holding A.Ş verdi.

Açık artırmaların başlama fiyatı 701 milyon Amerikan doları olarak belirlendi. Artırma aralığı ise 1 milyon dolar olarak açıklandı.

Doğuş Holding'in verdiği 702 milyon dolarlık teklif üzerine 2 firma da ihaleden çekilince teknik olarak ihale sona erdi.

DAHA ÖNCE OFFER ALMIŞTI

İhale ilk kez 8 önce yapılmıştı.  3 milyar Avroya Offer Grubu ortaklığı tarafından kazanılan ihale Danıştay tarafından iptal edilmişti. Global-Ofer ortaklığı Grubu 49 yıllığına 3.5 milyar Euro'luk bir teklif vermişti.

ANCAK BU İLK İHALE DEĞİL! 


Medya sektöründe sahibi olduğu NTV'deki muhalifleri birer birer kapının önüne koyması ile dikkatleri çeken Doğuş Grubunun kazandığı ilk ihale değil elbette bu.


Doğuş İnşaat’ın kazandığı 564 milyon euro ihale bedelli, 17 km uzunluğundaki Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosunun temeli yakında atılıyor.


  Doğuş İnşaat

Tamamlandığında Olimpiyat Stadı’na ulaşımın Ümraniye’den 64 dakika ve Çekmeköy’den de 78 dakikada olması hedeflenen metro hattı üzerindeki duraklar; Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkilap, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konut ve Çekmeköy olacak.

DOĞUŞ İNŞAAT KENDİSİNİ NASIL TANITIYOR?

Mega proje yaklaşımı ile hem kendi ülkesinde hem de uluslararası piyasada üstlendiği altyapı ve üstyapı projeleriyle Doğuş İnşaat, kendi sektörünün kilit şirketlerinden bir tanesidir. En saygın yapım şirketleri arasında yer alan Doğuş İnşaat, kuruluşu olan 1950 yılından bugüne kadar 12 milyar doları aşan 170 projeyi tamamlamıştır.

Yapmış olduğu işler arasında ana hatlarıyla, 19 adet baraj ve hidroelektrik santralı, 415 km’si otoyol olmak üzere 1150 km yol yapımı, 2.000.000 metrekare bina yapımı, altyapı işleri, toplam 35.000 m köprü, viyadük, alt ve üst geçitler, 96.000 m’den daha uzun tünel ve derivasyon tünelleri, limanlar, marinalar, sulama projeleri, kanalizasyon sistemleri, ofis binaları, alışveriş ve yaşam merkezleri, konut ve endüstriyel binalar sayılabilir. Bugün Doğuş’un içinde yer aldığı projelerin toplam tutarı 4,5 milyar doları bulmakta olup, bu rakam içinde Doğuş’un payına düşen miktar 3,5 milyar dolardır. Doğuş, dünya çapında da aktif inşaat çalışmalarını yürüten şirketlerin katılımıyla kurduğu ortak girişim veya konsorsiyumlarla Türkiye’de çeşitli raylı toplu taşıma sistemleri projelerinin yapımında yer almaktadır.

Yurtiçinde İstanbul’un ulaşım sorununa çözüm getirecek olan önemli metro projelerinden Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu İnşaat ve Elektromekanik işleri ihalesi çok yakın zamanda kazanılan yeni bir projedir. Ayrıca, Boyabat Barajı ve HES İnşaatı ile Artvin Barajı ve HES Projesi de Doğuş İnşaat tarafından yapımına devam edilen çok önemli projelerdir.

Yapımı devam eden; Ukrayna’da Boryspil Uluslararası Havaalanı Geliştirme Projesi, Bulgaristan’da Sofya Metrosu Genişletme Projesi LOT 1 işleri ve 2011 yılı başında Libya’da yaşanan olaylar nedeniyle geçici olarak durdurulan Sirte Üniversitesi Kompleksi 1. Kısım inşaatı uluslararası piyasada göze çarpan işlerimiz arasındadır.

Doğuş İnşaat “Yaşam, mal varlığı ve çevre koruma” ile risk yönetimi konularında hizmet veren Lloyd’s Register Quality Assurance tarafından belgelenmiştir. Belgelendirme firması Doğuş İnşaat için ISO 9001:2008 Kalite, OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği, ve ISO 14001:2004 Çevre Yönetimi sertifikalarını düzenlemiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder