8 Mayıs 2013 Çarşamba

Uğur Dündar'ın yeni kanalı "muhalif" mi olacak?


Altan Ertürk'ün sahibi  Tuncay Mollaveisoğlu’nun CEO'su olduğu ve Haber Dairesi Başkanlığı’nı Uğur Dündar’ın yürüttüğü Artı 1 TV ( ya da +1 TV) kısa süre önce yayına başladı. 

YENİ KANALDA KİMLER VAR?

Ceo: Tuncay Mollavesioğlu Haber Dairesi Başkanı: Uğur Dündar
Haber Danışmanı: Prof.Dr. Haluk Şahin
Haber Genel Yayın Yönetmeni: Mustafa Sağlamer
Haber Müdürleri: Tamer Durak ve Sedat Bakıcı
Programlar Müdürü: Uğur Tutçuoğlu
Program Koordinatörü: Murat Gürman
Sabah Haberleri: Turgut Erat
Sabah Haberleri Editörü: Şenol Konukçu
Hafta sonu Haberleri: Özlem Gürses
Canlı Yayın Muhabirleri: Salvo Kohen, Onur Aksoy, Başak Tuncer
Muhabirler: Yavuz Karakoç ve Gökmen Ulu
Program yapacak isimler: Banu Güven, Ece Temelkuran, Ayşe Önal, Bilge Egemen, Barbaros Şansal

PATRON "MUHALİF MİSİNİZ" SORUSUNA NE DİYOR?

Ekran yüzleri ve farklı içeriğiyle uzun zamandır gündemde olan +1 TV, önümüzdeki günlerde yayın hayatına başlıyor. +1 TV’yi ‘haberleriyle öne çıkan eğlence kanalı’ olarak tanımlayan yönetim kurulu başkanı Altan Ertürk kanalın içeriği ve yayın politikasını MediaCat dergisine anlattı. Ertürk: ‘Medyadaki boşluğu dolduracağız’ diyor. Ancak röportajdaki "muhalif" vurgusuna da ısrarla karşı çıkıyor.

Ne tür bir içerik sunacaksınız?

Sadece bir haber kanalı değiliz. Haberleriyle öne çıkan bir eğlence kanalıyız. Ancak bütün eğlence programlarımız birbirinden iddialı. Formatlarımız ve ekran yüzlerimiz de öyle. Kadına ve gençliğe yönelik içeriklerimiz de var. Tartışma programlarının en iyisini sunacağız. Bilgiye, bilime inanan; çatışmayı değil, uzlaşma kültürünü topluma vermeye çalışan programlar yapacağız. İnsanlar en kaliteli, entelektüel seviyesi en yüksek tartışma programlarını burada izleyecek.

Ana akım medya tarafından muhalif görüşleri nedeniyle dışarıda bırakılan isimleri buluşturan bir kanaldan bahsediyoruz. Sizi bu kanalı kurmaya iten, medyadaki muhalif sesin eksikliği miydi?

Kesinlikle hayır. Muhalefet amaçlı kurulan bir kanal değiliz. Bu ticari olarak başarılı olacağına inandığımız bir proje. Evrensel basın yayın ilişkileri çerçevesinde, tarafsız ve ilkeli yayıncılığı amaç edinen bir proje. Bazı muhalif isimlerin ya da öyle adlandırılan bazı isimlerin kanalda bulunması aslında konjonktürel olarak bizim avantajımız. Bu insanların hiçbiri gazetecilik ya da televizyonculuk mesleklerini kötü yaptıkları için işsiz kalmadılar. Konjonktürel olarak maalesef işsiz kaldılar. Bu insanların işsiz kalmalarını gerektirecek bir durum yoktu. İşlerini iyi yapıyorlardı ve burada da bunu gösterecekler. Fakat medyada durumdan vazife çıkartan, ‘bu insanlara iş vermezsek iktidara daha sevimli görünürüz’ diyecek olan yöneticiler, patronlar olabilir. Bu yüzden işsiz kalma konusunda yalnızca iktidar baskısını göstermek yanlış olur. Ben bu noktada kabahatin çoğunu medyada, medya yönetici ve patronlarında buluyorum. Biz burada ‘doğru yayıncılık nasıl yapılır’ bunu göstereceğiz. Türkiye’nin ve hatta iktidarın böyle bir şeye ihtiyacı var. İnsanların doğru habere ulaşma hakkını, medyanın doğru haber verme özgürlüğünü kullanarak sağlayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder