26 Mayıs 2013 Pazar

Elif Şafak'tan Türk medyasında bir ilk! İki gazete tek röportaj

Efsanevi müzik grubu Pink Floyd'un solisti Roger Waters yazar Elif Şafak'a verdiği röportajda dünya medyasının diline düşecek Türkiye itirafında bulundu.

Ünlü yazar Elif Şafak,  Hürriyet gazetesinin medya sponsoru olduğu ve 3 Ağustos'ta İstanbul'da gerçekleşecek 'The Wall' turnesi öncesinde Pink Floyd grubunun solisti Roger Waters ile görüştü.

DenemeHÜRRİYET'İN SPONSORU OLDUĞU KONSER ÖNCESİ

Bugün Hürriyet gazetesinin Pazar Ekinde yer alan söyleşide Waters, Konya'da bir geneleve götürülüşünü, utanç içinde oradan kaçmaya çalıştığını ancak aslında kendisi ile fotoğraf çekilmek istenildiğini öğrenince daha da utandığını anlattı ünlü romancı Elif Şafak'a...

Buraya kadar herşey normal gibi görünüyor. Elif Şafak romanları önce İngiltere ve ABD'de yayınlanan, İngiltere'de yaşayan bir Türk. Üstelik anlaşılan o ki gençliğinde sıkı bir Pink Floyd hayranıymış. Hürriyet, Waters ile Türkiye konseri öncesi görüşecek daha iyi birini bulamaz...

PEKİ YA HABERTÜRK GAZETESİ?

DenemeAncak işin bir başka boyutu daha var: Elif Şafak halen Habertürk gazetesinin kadrolu köşe yazarı.

Şafak'ın başka bir gazete adına bir röportaj yapması, üstelik o röportajın yazı gününde rakip gazetede yayınlanması hem meslek etiğine aykırı hem de muhtemelen hukuki sorun yaratacak bir durum.

ELİF ŞAFAK ETİK VE HUKUKİ SORUNU NASIL AŞTI?

Bugüne kadar çalıntı kitap iddiasından, kitap kapağındaki fotoğrafların benzerliğine kadar pek çok etik ihlali suçlaması ile karşılaşan Şafak bu sorunu bakın nasıl aştı.

Hürriyet'in pazar ekinde yayınlanacak olan Roger Waters röportajı ile aynı gün, Habertürk'ün sürmanşetinde yazarları Elif Şafak'ın Pink Floyd müzik grubunun efsanevi solisti ile yaptığı röportajdan bir kare yer aldı. İlginçtir tıpkı Hürriyet'te olduğu gibi Habertürk'te de ünlü müzisyenin Konya ve genelev macerası anlatılıyordu.

Hürriyet'tekinden tek farkla, Elif Şafak'ın Habertürk'teki yazısı röportajı değil, Roger Waters izlenimlerini içeriyordu.

İKİ FARKLI GAZETE TEK RÖPORTAJ

İşte Hürriyet ve Habertürk gazetesinde yer alan o röportaj ve köşe yazısı. Okuyun ve siz karar verin, Hürriyet'te denildiği gibi "Elif Şafak yazarlığının yanında nasıl iyi bir röportajcı olduğunu kanıtladı" mı yoksa aynı gün aynı röportajı iki farklı gazetede yayınlatma başarısını gösterip Türk medyasında bir ilke mi imza attı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder