28 Haziran 2011 Salı

Milliyet'e göre hangi Susurlukçu intihar etti?

Dün yaşanan bir intihar vakası bugün iki gazetenin, Milliyet ve Taraf'ın manşetinde. Susurluk sürecinde işlenen pek çok cinayete adı karışan Özel Harekatçı Polis Memurunun intiharı manşetlerde verilecek kadar önemli bir haber ama Milliyet haberi öyle bir sundu ki görenler gözlerine inanamadı.

Milliyet'in manşetinde Susurluk İntiharı başlığı ile verilen haberde habere ayrılan yer ile aynı büyüklükte bir Ayhan Çarkın resmi yer alıyordu.


İNTİHAR EDEN SUSURLUKÇU ?!?

Haberin başlığı Susurluk İntiharı olunca, haberde görsel olarak da Ayhan Çarkın'ın resmi yer alınca, okur ister istemez intihar edenin, kısa bir süre önce Susurluk süreci ile ilgili itiraflarda bulunan eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın olduğunu düşünüyor.

Aslında intihar eden isim Çarkın'ın cinayetleri birlikte işlediğini ileri sürdüğü bir başka Özel Harekatçı Polis. Ki haberin spotunda kim olduğu net bir şekilde açıklanmış: Eski özel harekât polisi Ayhan Çarkın'ın Ankara'daki bazı cinayetlere karışmakla suçladığı emekli özel harekât polis memuru Sait Yıldırım canına kıydı. 50 yaşındaki Yıldırım bıraktığı kıza veda mektubunda "tek suçunun Çarkın'la aynı dairede çalışmak olduğunu" yazdı.

O FOTOĞRAF KULLANILABİLİR Mİ?

Gazete arşivinde hiç fotoğrafı bulunmayan birinin intihar haberinde konuyla ilgili ve tanınan başka birinin fotoğrafını kullanmak belki her zaman okuru aldatmak değildir ama, Milliyet, deneyimli polis muhabiri Tolga Şardan'ın haberindeki Ayhan Çarkın fotoğrafının altına Eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın etkin pişmanlıktan yararlanmak için bazı itiraflarda bulunmuştu yazarak durumu iyice içinden çıkılmaz hale getirmiş.

İNTERNET SİTESİNDE DE AYNI NUMARA!

Milliyet'in internet sitesinde de benzer bir şekilde Ayhan Çarkın'ın resmi haberin içinde ve manşette kullanılmış durumda. Manşette Suikastla suçlanan polis kendini vurdu yazarken, küçük bir Ayhan Çarkın fotoğrafı da tıpkı gazetedeki gibi haberi tamamlıyor. Manşete tıklayınca açılan haberde ise "Çarkın'ın suçladığı özel timci intihar etti" denilerek haberin gerçek çerçevesi net bir şekilde çiziliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder