5 Şubat 2013 Salı

"Çocuklu bir kadının Türkiye'de ne işi var?"

Evrensel gazetesine yansıyan ANKA mahreçli bir habere göre ABD'li kadın fotoğrafçı Sarai Sierra'nın ölümü ülkesinde de Türkiye'dekine benzer tepkilere neden oldu.
 
CBS’in İnternet sitesinde yayınladığı “Türk Medyası: Kayıp New Yorklu Kadın Sarai Sierra Ölü Bulundu” haberine okuyuculardan gelen yorumlar ABD medyasında büyük yankı uyandırdı.

Okuyucuların arasında Sierra’nın ölümü ile ilgili duyduğu üzüntüyü dile getirenlerin yanında, evli ve iki çocuk annesi olan Sierra’nın tek başına yurt dışı gezileri yapmasını eleştirenler de vardı.

‘ÇOCUKLU KADININ TÜRKİYE’DE NE İŞİ VAR?’

Bir okuyucu “Bir kadın nasıl oluyor da kendini keşfetmek adına çocuklarını ve zavallı eşini bırakarak başka bir ülkeye gidebiliyor? Ne tarz bir kadın böyle bir şey yapabilir?” derken, başka bir okuyucu ise, Sierra’nın İstanbul’da bir erkekle tanıştığını ve o kişinin kendisini gezdirdiğini yazıp, “Ben bir kadın olsaydım, ya başka bir kadının ya da profesyonel bir tur rehberinin beni gezdirmesini tercih ederdim” diye ekledi.

‘KADINLAR TEK BAŞINA YOLCULUK YAPMAMALI’


İstanbul’un Amerika’daki birçok şehirden daha güvenli olduğunu düşünen başka bir okuyucu ise, “Yine de, kadınlar kendilerine bir erkek eşlik etmeden, tek başına yolculuk yapmamalı” dedi.

Konu ile aynı görüşte olan başka bir okuyucu ise, “Siyasi açıdan kaosun egemen olduğu bir ülkede, iki çocuk annesinin tek başına fotoğraf çekmeye gitmesine kim inanır?” şeklinde yorum yaptı.

CSI UZMANI GİBİ DAVRANMAYA GEREK YOK

Bir yanda "cinayeti dizi film yayınlar gibi haber yapmayın, turistleri korkuyorsunuz" diyen zihniyet öbür yanda ise fotoğraf çekmek için geldiği Türkiye'de vahşice öldürülen bir yabancı kadın...

FBI ajanı ya da CSI uzmanı gibi davranmaya, "ajan mıydı", "kurye miydi", "bir Türkiye'ye gelmiş bir Hollanda'ya gitmiş... Hayırdır" demeye,  ya da Takvim gazetesinin bugün manşetinde yaptığı gibi özel hayat avcılığına çıkıp "Türkiye'ye eşini terkedip gelmiş" gibi rezillikler yazmaya gerek yok. Polis muhtemeldir ki kısa süre içinde Amerikalı kadını öldüren(ler)i yakalar, konuşturur ve olayın arka planını öğreniriz.

Ancak toplumdaki muhafazakarlığın sadece Türkiye'ye özgü olmadığını görmek de ilginç oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder