26 Aralık 2012 Çarşamba

"Canan Barlas yanlış yapsa bile haber yapmayın"

Gazeteci Canan Barlas 28 Şubat sürecinde medyadan uzaklaştı. Şimdi A Haber'de bir program hazırlıyor, bir yandan da oğlunun internet sitesi HaberX'de köşe yazıyor.

Barlas, program yaptığı A Haber kanalına oğlunun internet sitesinde saydırdı. A Haber yönetiminin hazırladığı programın tanıtımını yapmaması üzerine Barlas yazısında kanal yönetimini "darbecilik" ile itham etti.

CANAN BU YANLIŞI YAPSA BİLE SİZ HABER YAPMAYIN

Peki bu habere ne oldu? Eşi Mehmet Barlas, bu haberi yayınlayan internet sitesini arayıp, "rica" etti, "Canan bu yanlışı yapsa bile sizin vermemeniz lazım" diyerek haberi yayından kaldırttı...


İşte Canan Barlas'ın HaberX sitesindeki yazısından derlenen o haberin ayrıntıları:

Kanalın programının reklamını yapmadığını, tekrarlarını yayınlamadığını, yapım aşamasında konukların kim olacağına karıştığı hatta bazı isimlere itiraz edildiğini yazdığı yazısında Barlas, kendi "başarılı" programını yok etmeye çalışanların "her durumda hakim olan darbeci gazeteciler" olduğunu ileri sürdü.

İşte Barlas'ın oğlu Cemil Barlas'ın sahibi olduğu internet sitesinde kaleme aldığı yazıdan çarpıcı bölümler:

BAŞARILI BİR TV PROGRAMI NASIL YOK EDİLİR?
"Hiç başarılı olan bir şey yok edilir mi? Medyada başarı önemli değildir. Her zaman eğilmiş boyunlular kazanır. Medyada onurlu duranların kafası önce kesilir. Medya yöneticileri de zaten kafa koparmak üstündedirler. O zaman başarılı olduklarını düşünürler. Bu iş darbeleri desteklemeye kadar varır. Ve o darbeci gazeteciler pek yerlerinden kıpırdatılmazlar. Çünkü onlar her duruma böylece hakim olurlar. Benim A haberdeki programım da tanıtımsız olarak kötü bir saatte yayınlanıyor. Genel Yayın Yönetmeni yok saydığı için tekrarını da yayınlamıyor. Tekrar Haber x den sürekli yayınlanacak... Yeni bilişim dünyası böyle bir şey.

KONUKLARA İTİRAZ EDER HATTA ÇALARSINIZ

TV kanallarında bir yayını baltalamak istiyorsanız, önce konuklarını sorup, başka saatlerdeki programlara çalarsınız. Her yayın öncesi bir bahane bulup itiraz edersiniz. Hatta daha sonra kendilerine program teklif ettiğiniz çok ciddi entellektüellerin kanala girmemesini tutturursunuz.

PROGRAMIN TANITIMINI YOK EDERSİNİZ
Sonra programın tanıtımını yok edersiniz. Bu da yetmez tekrarını kaldırırsınız. Programı mevsimi kapamadan bitirirsiniz. Ve para kesmeye çalışırsınız. Bu da yetmez kanalın ortasında bağırıp çağırarak dehşet saçarsınız. Ve programı seyir edilmesi mümkün olmayan bir saate taşırsınız.
Sonra giderek kanalın seviyesini düşürüp magazinleştirirsiniz. Oralarda da kadın figürü üzerinden reyting almaya çalışırsınız. Bu faaliyetler teslim olmadıkça tekrarlanır. Ancak buralarda üst yönetim önemlidir.

PRENSİPLER ÖNEMLİDİR
Eğer onlar olan biteni iyi biliyorlarsa bu çileyi bir süre daha taşırsınız. Sonuçda TV kanalı gibi çok yönlü kültürün ve enformasyonun önemli olduğu bir yerde armoni kurmak önemli değildir.
Ancak prensipler önemlidir.
45 yıldır medya macerama bu yeni yöntemleri öğrenerek devam ediyorum. Yıldırma çalışmaları bazılarına pek tutmaz. A haber'de pazar günleri yayınlanan Canan Barlas ile Gündem programı bundan böyle haber x de tekrarlanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder