25 Mart 2013 Pazartesi

Milliyet Basın Tarihinde bir ilke daha imza attı(!)

"Başbakan Erdoğan yazmanı istemiyor" denilerek önce zorunlu izne çıkartılan, 15 gün sonra da yolladığı yazı yayınlanmayan ve 15 yıl boyunca emek verdiği gazetesine bir veda yazısı bile yazmasına izin verilmeden kovulan Hasan Cemal, tüm bunlar olurken gazetecilikten ödün vermedi ve herkesin aklındaki soruları sormak için Kandil'e, Murat Karayılan ile görüşmeye gitti.


45 YILIN TECRÜBESİNİ KONUŞTURDU KANDİL'E GİTTİ

Röportajını dün Bağımsız İnternet Gazetesi T24'te yayınlayan Hasan Cemal, 45 yıllık gazetecilik hayatının son 20 yılında çok yakından takip ettiği ve binlerce yazı ile iki kitap yazdığı Kürt sorunda çok önemli bir röportaja imza attı.

ŞAKA DEĞİL GERÇEK!

Yaptığı röporttaj doğal olarak pek çok gazete tarafından da alıntılandı. Hürriyet’ten Mehmet Y. Yılmaz, Taraf’tan Markar Esayan, Demiray Oral ile Vatan’dan Okay Gönensin ve Ruhat Mengi, Hasan Cemal’in söyleşisini köşelerine taşıdı.

Radikal, BirGün, Evrensel, Özgür Gündem ve soL gazeteleri de röportajı birinci sayfalarından verdi.

Röportajı yayınlayan gazetelerden biri, şimdi okuyunca belki size şaka gibi gelecek ama, MİLLİYET gazetesi.

Şaka yapmıyoruz. 15 yıllık yazarı Hasan Cemal'in yazısını yayınlamayan, ardından kocan, sonra hiç bir şey olmamış gibi  "Ne zaman isterse Milliyet'teki köşesi ona açık olacaktır" diyen, Milliyet bugün Hasan Cemal'in Kandil'de yaptığı röportaja gazetede yer verdi.

DenemeHASAN CEMAL'İN RÖPORTAJINA MUHTAÇ OLDULAR

Hem de Hasan Cemal'in yazılarının her zaman yayınlandığı sayfada. Kandil'e daha önce iki defa giden Hasan Cemal'in röportajları birinci sayfadan anonslanır, günlerce yazı dizisi olarak yayınlanırdı.

Bu sefer de öyle oldu. Gazetenin birinci sayfasında da anonslanan bu önemli röportaj, 19. sayfanın eteğinde yayınlandı.

Milliyet konuyu, bölgeyi, aktörleri iyi bilen; daha önce defalarca bölgeye giden ve röportajlar yapan; Karayılan'ın gazeteciliğine güvendiği; hatta çözüm sürecinde Akil Adamlar içinde yer almasına neredeyse kesin gözüyle bakılan usta gazeteci Hasan Cemal'i kovdu ama kelimenin tam anlamıyla onun haberciliğine de muhtaç oldu.

İŞTE MİLLİYET'TEKİ O HABER

İşte Hasan Cemal'in, Milliyet'i ve kendisinin kovulmasına neden olanları dize getirdiği o röportajın haberi:

Deneme

İŞTE HASAN CEMAL'İN KARAYILAN İLE YAPTIĞI OLAY RÖPORTAJ
Deneme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder