30 Temmuz 2013 Salı

Patron yazarlarını yola getirmek için medya sitesi kurar mı?

Gazete patronlarının bir kısmı iktidardan çeker, bir kısmı ise yazarlarından. Akşam Gazetesi'nin eski sahiplerinden Malik Yolaç mesela "beni köşe yazarlarım batırdı..." dermiş. Tıpkı Kemal Ilıcak'ın gazetesi Tercüman'ın batışından eşi ve gazetenin yazarı Nazlı Ilıcak'ı suçlaması gibi.

Yazarlarından memnun olmayan patron onları bir fırsatını bulup kovar. Yani genelde böyle olur. Ama bazen de başka yollara gidilir. 

Son günlerde yaz sıcağından muzdarip medya kulislerinde böyle bir durum dile getiriliyor. Sabah gazetesinin sahibi Çalık Grubunun CEO'su  Serhat Albayrak'ın yazarlarını "dize getirmek" için başvurduğu söylenen yol çok dikkat çekici. 

Post Medya sitesinden bir alıntı ile patronun yazarları denetleme çabası ile kurdurduğu medya sitesine bakalım o zaman.


MEDYA SİTESİ DEĞİL PR AJANSI

Taraf yazarı Emre Uslu’nun sahibininTutkun Akbaş olduğunu açıklaması ve finansörünün de Serhat Albayrakolduğu iddialarının ardından,medyagundem.com adlı internet sitesinin arşivinde yaptığımız taramada yeni bulgular elde ettik.
Odatv’ye taş çıkartan seviyesiz kara propaganda yayınlarıyla tüm kesimlerin tepkisini çeken medyagundem.com adlı internet sitesi, Serhat Albayrak’ın başında olduğu Turkuvaz Medya Grubuile ilgili yüzlerce PR haberi yapmış.
Star Gazetesi ve Kanal 24 ’ün dışındaki tüm gazete ve televizyonlara hakaretlerle sözde analizler yayınlayan medyagündem, Turkuvaz Medya Grubu’nda yer alan Sabah Gazetesi, ATV ve A Haber’in adeta PR ajansı gibi çalışmış. Medyagündem, Sabah’ta ATV’de ve A Haber’deki en basit haberleri bile ‘Yılın gazetecilik olayı’ diye parlatmış.
İşte o PR haberlerinden bazıları:
İlk zam haberi Turkuvaz Medya’dan (Ocak 22, 2013) TIKLAYIN
Turkuvaz Medya'nın iletişim müdüründen radyo programı (17/01/2012) TIKLAYIN
SABAH vitrinini yeniledi (Aralık 03, 2012) TIKLAYIN
Turkuvaz Medya'dan gayrimenkulde dev buluşma! (20/01/2012) TIKLAYIN
Radyo Turkuvaz hangi ünlü radyocu ile anlaştı? (Aralık 26, 2012) TIKLAYIN
China Today Turkuvaz’la Türkiye’de (Eylül 28, 2012) TIKLAYIN
Sabah Gazetesi genç eleştirmen arıyor! (Mart 19, 2013) TIKLAYIN
Turkuvaz Medya hedef gösteriliyor (30.06.2013) TIKLAYIN
SABAH ve ATV için 1 milyar doları aşan teklif! (30/01/2012) TIKLAYIN
ATV-Sabah 1,7 milyar dolardan aşağı olamaz! (Haziran 22, 2012)  TIKLAYIN

Peki, medyagündem’in Turkuvaz Medya Grubu ve Serhat Albayrak’la irtibatı sadece grubun PR’ını yapmaktan mı ibaret? Elbette HAYIR!!!
Turkuvaz Medya Grubu’nda Serhat Albayrak’ın canını sıkan kim olduysa karşısında medyagündem’i bulmuş. Bunun son örneği, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ve Sabah Gazetesi’nin Gezi olaylarındaki duruşunu eleştirmesi nedeniyle gazeteden kovulan Sabah’ın eski Ombudsmanı Yavuz Baydar ile ilgili ‘haber’ oldu.

Medyagündem, Yavuz Baydar’ın Sabah’tan kovulmasını 23 Temmuz’da, “SABAH azılı çapulcuyu kovdu!” başlığı ile haberleştirdi. TIKLAYIN

Medyagündem’in gazabından Sabah yazarı Nazlı Ilıcak da kurtulamadı. Medyagündem’in arşivinde Nazlı Ilıcak’la ilgili onlarca kara propaganda maksatlı analiz var.  Medyagündem’in Nazlı Ilıcak’ı hedef alan yayınlarından bir tanesi, 24 Mart’taydı. Analiz,  “Ilıcak’ı Sabah’tan atılma korkusu sardı!” başlığını taşıyordu. TIKLAYIN

Medyagündem’in hedef tahtasına oturttuğu bir diğer Sabah yazarı ise Rasim Ozan Kütahyalı idi. Kütahyalı, 2012 yılının Ocak ve Şubat aylarında, o sırada henüz Takvim ve Sabah Pazareki yazarıyken, eşi Nagehan Alçı ile birlikte Aydın Doğan’ı evinde misafir etti. Kütahyalı bu davet için Serhat Albayrak’tan izin almıştı ama yine de medyagündem’in seri atışlarına hedef oldu. Bunlardan biri, 30 Ocak 2012’de “Yalıdaki buluşma bugün gerçekleşmiş!” başlığı ile yayınlandı. TIKLAYIN   Diğer haber ise 1 Şubat 2012 tarihinde “İşte arşiv! 'Aydın Doğan da suçlu' diyen kimdi?” ile yayınlandı.  TIKLAYIN

Rasim Ozan Kütahyalı, medyagündem’in gazabından,  3 Kasım 2012’de Serhat Albayrak için yazdığı “Başbakan’ın siyasette yaptığını medyada o yapacak” başlıklı yazısı ile kurtulabildi.TIKLAYIN

Yazı arşivinden de anlaşılacağı üzere medyagündem adeta Psikolojik Harekat (PH) Ajansı gibi çalışmış.

Asıl trajik olan bu değil!
Eğer medyagündem’i Serhat Albayrak’ın finanse ettiği iddiası doğru ise, dünya basın tarihinde bir ilk olarak, bir medya patronunun kendi grubundaki yazarları hizaya getirmek için medya sitesi kurdurup kara propaganda yaptırdığı gerçeği ile karşıyayız.
İşte kara kara düşünülmesi gereken bu!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder