9 Temmuz 2013 Salı

Milliyet'in ramazan sayfası Güneş'i yok sayan ilahiyatçıya emanet

Adettendir, Ramazan gelince gazeteler Ramazan'a özel bir sayfa hazırlar. Eğer köşe yazarları arasından eski bir Diyanet İşleri Başkanı varsa o, yoksa ilahiyat eğitimi almış bir yazar, eğer o da yoksa Murat Bardakçı gibi tarihe meraklı bir yazar yönetir genelde Ramazan sayfasını. Eğer bunların hiç biri yoksa yazarlar arasında Ramazan için sayfayı yönetecek bir ilahiyatçı bulunur.

DenemeMilliyet gazetesinin Ramazan sayfasını da gazetenin kadrosundan olmayan bir isim hazırlıyor bu sene:  İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Süleymaniye Vakfı kurucusu Prof. Dr. Abdulaziz Bayındır. 

İlginç olan Bayındır'ın medyanın yakından bildiği bir isim olması. Bayındır neredeyse her ramazanda yaptığı çarpıcı açıklamalar ile medyanın ilgi odağı olan bir isim.

70 DAKKİKA FAZLA ORUÇ TUTUYORUZ

2010 yılında "Türkiye’de en az 40 dakika fazla oruç tutulduğunu" iddia eden Bayındır, geçen sene ise Türkiye’de 70 dakika fazla oruç tutulduğunu belirterek,“Diyanet hemen yanlıştan dönsün. Bunun hesabını Allah’a veremezler” demişti.

DÜNYAYI GÜNEŞ AYDINLATMIYOR

Bayındır'ın tek çarpıcı açıklaması bu değil elbet. Bayındır'a göre gece ve gündüz Güneş ile Dünya'nın hareketlerinden kaynaklanmıyor. Mesela "Gündüz" Dünya'yı aydınlatan bir varlığın ismi. Gece de öyle... Bayındır şöyle diyordu:

"Dünya’yı aydınlatan, güneş ışınlarını aydınlığa çeviren gündüz dediğimiz varlıktır. gündüz dediğimiz varlık ufkun altında da olsa, bunu aydınlığa çevirmektedir. karanlığın oluşması, güneş’in batmasından değil, gece denilen varlığın ortaya çıkmasıdır." 
TERAVİH DİYE BİR NAMAZ YOK

Bayındır'ın dikkat çekici bir açıklaması da, Hz. Muhammed'in tervih namazı kılmadığı bu nedenle de Ramazanlarda camilerde kılınan Teravih namazlarının kılınmaması yönünde.

Yaptığı açıklamalar Bayındır'ın Habertürk'te Murat Bardakçı'ya konuk olmasına ve yayında "Hz. Muhammed zamanında teravih diye bir namaz yoktu, Peygamberimiz böyle bir namaz kılmamıştır." demesini de sağlamıştı.


HERKES MERAK EDİYOR MİLLİYET HANGİ İMSAKİYE'YE UYACAK?
Şimdi başta Milliyet okurları olmak üzere herkes merak ediyor. Diyanet'in hazırladığı imsakiye'nin doğru olmadığını söyleyen ve 70 dakika fazladan oruç tuttuğumuzu söyleyen Prof.  Bayındır, Miliyet gazetesi için hazırladığı Ramazan sayfasında hangi saat düzenini önerecek? Diyanetin yanlış olduğunu söylediği saatlere göre mi oruç tutun diyecek yoksa kendi kurucusu olduğu Süleymaniye Vakfı'nın imsakiye hesabını mı? Teravih namazına dair bilgiler Milliyet'in Ramazan sayfasında yer alacak mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder